Rome en Lago di Bolsena zijn meestal wel bekend, maar wist je ook dat beide in de regio Lazio gelegen zijn? Als product manager voor Italië specialist ‘Italissima‘, ging ik op pad in deze toch vrij onbekende regio, op zoek naar leuke vakantieadresjes. En die adresjes heb ik gevonden… Een kort reisverslag.

Met mijn Fiat500 rij ik langs de kust van Lazio vanaf Rome naar enkele kustplaatsjes in het noorden van Lazio, de Maremma. Wat is het hier genieten en in juni nog zo lekker rustig! Het is wel een heel ander Italië dan ik gewend ben.

Helaas vertrok ik de volgende dag alweer het binnenland in naar de volgende bestemming. Na ongeveer een uur rijden zie ik Lago di Bolsena opdoemen, ik voelde me gelijk thuis! Tot mijn verrassing werd de omgeving er niet minder om. Ik rij richting het meer en het gevoel van vakantie komt in mij op. In een cafeetje aan het meer koop ik een broodje en ik geniet even van het uitzicht en het kabbelende water. Even later belt de eigenaresse van agriturismo Borgo Podornovo op dat zij tijd heeft om haar accommodatie aan mij voor te stellen. Na een gezellig onthaal, een rondleiding over de agriturismo en uitgebreide uitleg over de omgeving ben ik nog enthousiaster over de rust en charme die dit gedeelte van Lazio op mij overbrengt.

Hierna zakte ik af naar het zuiden, naar het rustigere Lago di Vico, om vervolgens via Lago di Bracciano weer naar Rome te rijden.  Aangekomen bij het kleinere Lago di Vico maakte ik uitgebreid kennis met de vriendelijke eigenaren Daniele en Martina en hun agriturismo La Valle di Vico. Wat een heerlijke plek en dat op loopafstand van Lago di Vico. Het uitzicht is prachtig en je loopt zo de hazelnootvelden in voor een mooie wandeling. De agriturismo beschikt over 9 appartementen (met Wi-Fi), een zwembad en een grote tuin. Ik kan deze agriturismo echt van harte aanbevelen!

Agriturismo La Valle di Vico, Lazio

Nog nagenietend van wat ik allemaal gezien heb rij ik langs Lago di Vico, met nog 60 km te gaan naar de luchthaven. Voor ik bij Rome ben, passeer ik agriturismo Rielli waar ik een heerlijke duik in het zwembad heb mogen nemen! Deze agriturismo is zo rustig en ruim gelegen dat je hier helemaal niet meer weg wilt. Er zijn 15 appartementen, allemaal met een eigen terras. In de omgeving zijn er vele Etruskische opgravingen te vinden die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Ook Capranica, het plaatsje waar de agriturismo is gelegen, is erg gezellig en heerlijk Italiaans!

Benieuwd naar nog meer leuke adresjes in Lazio? Kijk dan zeker verder op de website van Italissima, dé Italië specialist in agriturismi en authentieke vakantieverblijven!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *